Metso Outotec

Metso Outotec pysyy alansa johtajana Multimekin tuotekehitysyhteistyön ja valmistusosaamisen avulla

Multimekin ja Metso Outotecin yhteistyö perustuu luottamukseen ja kuuntelemiseen. Globaalin edelläkävijän palveleminen vaatii jatkuvaa mukautumista sekä ymmärrystä niin tuotekehityksestä kuin uusimmista teknologisista ratkaisuistakin. 

– Multimek on meille avaintoimittaja, joka on pyrkinyt vastaamaan liiketoimintamme kasvuhaasteisiin ja samalla kasvanut kanssamme myös itse, toteaa Jarkko Sutinen, Metso Outotecin hankintajohtaja. 

– Ehdotuksiamme ja tarpeitamme on kuunneltu Multimekin päässä, ja he ovat pystyneet mukautumaan sekä teknisellä että liiketoiminnallisella tasolla siihen, mitä meidän toimintamme vaatii, Sutinen jatkaa. 

Multimek on toiminut Metso Outotecin ja sen edeltäjien kanssa yhteistyössä vuodesta 1994 asti, liki kolmenkymmenen vuoden ajan. Sen lisäksi, että toimitamme yritykselle viikoittain useita moottorimoduuleja, vuositasolla noin tuhat hihnakuljetinta sekä erilaisia säiliöitä ja tela-alustaisia runkoja, olemme Metso Outotecille myös olennainen kumppani tuotteistamisessa. 

Valmistamme Metso Outotecille nollasarjoja, jotka ovat tuotanto-prototyyppejä tuotteista. Niitä yhdessä suunnittelijoiden kanssa tarkastelemalla kehitämme sekä tuotteiden materiaaleja että niiden valmistusprosesseja. Toimintamalliin kuuluu muun muassa 3D-mallien suunnitteleminen tuotteista ja yrityksen tukena toimiminen tuotteiden saamiseksi markkinoille. 

– Prototyyppien toteuttaminen ja yhteinen tuotekehitys on yhteistyömme ydintä, Sutinen sanoo. 

– Multimek on olennainen toteuttava alihankkija tuotekehitys-hankkeissa sekä teknisen osaamisen että asiakkaan todellisen kuuntelemisen puolesta. 

Monipuolinen konekanta ja osaavat käyttäjät 

Jarkko Sutinen kiittää Multimekiä erityisesti yhteistyön sujuvuudesta ja luotettavuudesta. Jos Metso Outotecin tuoreimpaan tuotannoliseen tarpeeseen ei ole ollut valmista ratkaisua, on ensin myönnetty ratkaisun puuttuvan, ja sitten se on kehitetty. 

– Elämme samassa veneessä myös liiketoiminnan haasteiden kanssa, ja se sopii oikein hyvin, kun toimittajaan pystyy luottamaan. Multimek on konsultoinut meitä siitä, mihin suuntaan heidän kannattaa kehittää toimintaansa että siitä on molemmille mahdollisimman suuri hyöty, ja se on tietysti ollut kannaltamme aivan erinomaista, Sutinen toteaa. 

– Sieltä on saattanut tulla ehdotus, että “mitä jos tehtäisiin tämmöisiä juttuja?” 

Sutinen kiittää myös Multimekin monipuolista konekantaa, joka palvelee Metso Outotecin materiaalitarpeita lähtien levyjen esikäsittelemisestä ja kanttaamisesta leikkaamiseen ja hitsaamiseen. 

– Multimekin henkilöstö on erittäin taitavaa, ja koneita myös osataan käyttää. Osa tilaamistamme hitsattavista kokonaisuuksista ovat kuitenkin erittäin vaativia, ja kokoonpanotoiminta sisältää erilaista valmistamista isolla skaalalla. Sitten on vielä esimerkiksi teräsrakenteiden valmistamista ja komponenttilogistiikan hallintaa, Sutinen luettelee. 
 
 

Teknisessä mittakaavassa Multimek on Metso Outotecin avaintoimittaja teräsrakenteille, moduuleille ja komponenteille, joita käytetään kuljettimissa, syöttimissä, mobiilimurskaimien runkorakenteissa sekä erilaisia komponentteja ja teräsrakenteita sisältävissä kokoonpanopaketeissa. 

– Multimek on monipuolinen ja asiakkaan ajatuksille avoin yritys. Jos jotain ei ole mahdollista toteuttaa, sitten keksitään miten se on, Sutinen sanoo. 

– Yhteistyö jatkuu ja syvenee, kun tietää että toinen osapuoli seisoo aina sanojensa takana. 

Metso Outotec 

  • Suomalainen pörssiyhtiö, joka syntyi vuonna 2020 Outotecin ja Metso Mineralsin yhdistymisen myötä. 
  • Kestävää kehitystä edistävien teknologioiden sekä kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja palvelujen globaali edelläkävijä mineraalien jalostuksessa, kiviainesten käsittelyssä, metallinjalostuksessa ja kierrätyksessä. 
  • Yli 15 000 työntekijää, liikevaihto vuonna 2020 noin 3,9 miljardia euroa. 
  • Toimintaa yli viidessäkymmenessä maassa. 

https://www.mogroup.com/fi/